در این کارگاه مهندس اميدمهر عضو هيات علمي بخش تحقيقات فني و مهندسي مرکز شاهرود، ضمن تشريح قسمت هاي مختلف کمباين و نقش عملکرد هر کدام از اجزاي کمباين در ميزان افت کمبايني گندم بيان کرد که بيشترين افت گندم در شهرستان شاهرود مربوط به هد کمباين (افت کمي) و الواتور برگشت دانه (افت کيفي شامل شکستگي و پودر شدن دانه) مي باشد. وی افزود واحد کوبنده، قلب هر کمباين محسوب مي شود و حدود 90-60 درصد جداسازي دانه در اين قسمت انجام مي شود و عملکرد واحد کوبنده بر تمام عمليات بعد از کوبيدن (جداسازي و تميزکردن) موثر است. چنانچه تنظيمات مربوط به واحد کوبنده (دور کوبنده و فاصله بين کوبنده و ضدکوبنده) به طور صحيح انجام نشود، افت کمي و يا کيفي محصول خيلي بيشتر از حد استاندارد و قابل قبول خواهد بود.
مهندس امیدمهر ادامه داد: سرعت پيشروي کمباين نيز بايستي متناسب با ميزان تراکم محصول در مزرعه باشد، در سرعت زياد به دليل بيش باري زياد در واحدهاي کوبنده و تميزکننده و جداسازي، ريزش گندم بيشتر مي شود. رعايت ساير عوامل (کاهش نهرهاي آبياري (حتيالمقدار) و تسطيح آنها قبل از برداشت، نظارت بر برداشت (بالابردن آگاهي کشاورزان و ناظران)، حضور موثر کشاورز در سر مزرعه هنگام برداشت و جديت و بالابردن دانش فني ناظران گندم جهت انجام وظيفه نظارت ) از عوامل موثر در کاهش افت گندم در مرحله برداشت مي باشند.