سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Tuesday, April 23, 2024
جستجوی پیشرفته
مراکز تابعه
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

استخراج ترکیبات قارچی از ضايعات و پسماند ناشي از فرآوري پياز
خانم دکتر الهام آذرپژوه عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی طی پژوهشی استخراج ترکیبات قارچی از ضايعات و پسماند ناشي از فرآوري پياز را مورد بررسی قرار داد.


در یک تحقیق بهينه سازي استخراج ترکیبات قارچی از ضایعات و پسماند ناشی از فرآوری پیاز با فرآیندهای مایکروویو و نفوذ خشک مایکروویو و گرانش مورد بررسی قرار گرفت. فلاوونوئیدهای موجود در پیاز اساسا به صورت گلیکوزیدهایی از کوئرستین و کامپفرول حضور داشته و از خود فعالیت ضد اکسایشی نشان دادند. پژوهش فن آور حاضر، راهکاری برای استفادة بهینه از پسماند پیاز خوراکی و استخراج ترکیبات زیست فعال (ضداکسایشی و ضدمیکروبی) را ارائه می دهد. استخراج با کمک نفوذ خشک مایکروویو و گرانش دارای ترکیبات پلی فنلی بیشتری از روش استخراج با مایکروویو بود و فعاليت آنتي اکسيداني و ضد کپکی مناسبی داشت. نهایتاً استفاده از عصاره پوست پیاز باعث کنترل رشد کپک و مخمر با حفظ خصوصیات حسی در محصول غذایی کالباس مرغ، معادل اثرنگهدارندة شیمیایی نیترات سدیم گردید. بنابراین استفاده از ضایعات پیاز برای تولید ترکیبات زیست فعال، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، باعث ارتقای سطح سلامت جامعه نیز خواهد شد.



۱۳۹۸/۰۵/۳۰
تعداد نمایش: ۷۳
مشاهده اخبار گروه خبری 'مراکز تابعه'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات