در یک تحقیق بهينه سازي استخراج ترکیبات قارچی از ضایعات و پسماند ناشی از فرآوری پیاز با فرآیندهای مایکروویو و نفوذ خشک مایکروویو و گرانش مورد بررسی قرار گرفت. فلاوونوئیدهای موجود در پیاز اساسا به صورت گلیکوزیدهایی از کوئرستین و کامپفرول حضور داشته و از خود فعالیت ضد اکسایشی نشان دادند. پژوهش فن آور حاضر، راهکاری برای استفادة بهینه از پسماند پیاز خوراکی و استخراج ترکیبات زیست فعال (ضداکسایشی و ضدمیکروبی) را ارائه می دهد. استخراج با کمک نفوذ خشک مایکروویو و گرانش دارای ترکیبات پلی فنلی بیشتری از روش استخراج با مایکروویو بود و فعاليت آنتي اکسيداني و ضد کپکی مناسبی داشت. نهایتاً استفاده از عصاره پوست پیاز باعث کنترل رشد کپک و مخمر با حفظ خصوصیات حسی در محصول غذایی کالباس مرغ، معادل اثرنگهدارندة شیمیایی نیترات سدیم گردید. بنابراین استفاده از ضایعات پیاز برای تولید ترکیبات زیست فعال، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، باعث ارتقای سطح سلامت جامعه نیز خواهد شد.