به منظور انتقال یافته های ترویجی مؤثر در تولید بهینه محصول سیر به بهره برداران و مسئولین، اولین برنامه ملی انتقال یافتههای تحقیقاتی سیر از تاریخ 10 لغایت 11 مهر ماه سال 1398 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان تشکیل شد. هماهنگ کننده و دبیرعلمی این برنامه سرکارخانم مهندس بیات، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان بود. در برنامه 2 روزه نمایندگان شهر همدان آقای دکتر حاجی بابایی، آقای دکتر خجسته، نمایندگان موسسههای تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، اصلاح و تهیه نهال و بذر و باغبانی، اتاق بازرگانی، کارشناسان، کشاورزان و بهره برداران و صنایع بخش خصوصی حضور داشتند.
اهم نتایج تحقیقاتی قابل ترویج که در این برنامه به بهره برداران ارایه شد عبارتاند از:
1. روشمناسب زراعت سیر (شامل تراکم، فاصله کاشت، عمق کاشت و...) در مناطق مختلف کشت آن.
2. اصلاح ژنتیک سیر به عنوان یکی از راههای افزایش عملکرد کمی و کیفی سیر.
3. استفاده از ماشین کاشت و برداشت سیر به منظور تسریع در عملیات و کاهش هزینهها.
4. اصول تغذیه سیر در مناطق کشت به منظور تولید محصول سالم.
5. استفاده از کشت بافت به عنوان روشی برای تکثیر و سالم سازی سیر از کلونهای بومی مناطق کشت.
6. افزایش کارایی مصرف آب در زراعت سیر با مدیریت سیستم آبیاری، حجم آب و زمان قطع آبیاری.
7. آشنایی با آفات و بیماریهای مهم زراعت سیر، روشهای کنترل و مبارزه با آنها و تاکید بر مدیریت کنترل بیمایها به منظور تولید محصول سالم.
8. آشنایی با علفهای هرز مهم در زراعت سیر و روشهای کنترل آنها.
9. برداشت سیر در زمان مناسب یعنی 8 تا 10 روز پس از قطع آبیاری.
10. جایگزینی روشهای خشک کردن (کیورینگ) خارج از مزرعه سیر به جای خشک کردن مزرعهای به منظور جلوگیری یا کاهش آسیبهای فیزیکی و خسارت ناشی از آفات و بیماریها.
11. ضدعفونی غیر شیمیایی سیر به منظور نگهداری بلند مدت آن در انبار یا صادرات به خارج از کشور با استفاده از اتمسفر اصلاح شده (کاهش غلظت اکسیژن در انبار و افزایش غلظت دیاکسید کربن).
12. نگهداری بلند مدت سیر (6 تا 8 ماه) در انبارهای سرد (سردخانه) با دمای صفر تا 1- درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 65 تا 70 درصد.
13. عقیمسازی سیر و کنترل جوانهزنی و فساد آن تا مدت 10 ماه، با پرتوتابی سوخهای سیر با دز 50 گری الکترونهای سريع.
14. آگاهی کشاورزان از رفتارهای تناوبی قیمت سیر و نقش بسیار مؤثر آن در تصمیم گیری برای تنظیم سطح زیرکشت و در نتیجه ثبات قیمت در بازار.