جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Friday, May 3, 2024
جستجوی پیشرفته
گلستان
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

برگزاری وبینار آموزشی “ آشنایی با سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی(HACCP) ” توسط دکتر جلال محمدزاده عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی گلستان
دوره آموزشی وبیناری با عنوان “آشنایی با سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی” با حضور کارشناسان و همکاران بخش های مرتبط تحقیقاتی و مدیریت صنایع تبدیلی استان گلستان در 6 بهمن ماه ۱۳۹۹در واحد آموزش شهید حاجی کریمی وابسته به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار شد و همکاران استان به صورت آنلاین از دوره بهره مند شدند.

در این برنامه آقای دکتر جلال محمدزاده، عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی گلستان به تشریح مباحث مرتبط پرداخت و در ادامه در ارتباطی دو سویه موضوعات جلسه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. در بخش اول دوره ایشان به تاریخچه، مفاهیم اولیه سیستم مدیریت کیفیت، نحوه استقرار سیستم HACCP ، شناسائی و تعیین نقاط کنترل بحرانی در طول زنجیره تولید یک محصول و فراورده غذایی پرداختند. همچنین در بخش دوم با ذکر دومثال کاربرد عملی این سیستم را آموزش دادند. لازم به ذکر است سیستم HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point  ) در واقع روشی پیشگیرانه و نظام مند برای تضمین ایمنی غذا از خطرات بیولوژیک، شیمیایی و فیزیکی در فرایند تهیه غذا و طراحی و پیشنهاد اندازه گیری هایی برای کاهش این خطرات تا رسیدن به محدوده ایمن و انجام اقدامات مناسب، به موقع و سریع در هر قسمتی که مشکلی بروز نماید به منظور جلوگیری از به خطر افتادن سلامت مصرف کننده است و اصول هفت گانه آن در طول زنجیره تولید تا مصرف به قرار ذیل است:

اصل اول : تجزیه وتحلیل موارد خطر
اصل دوم : شناسایی نقاط کنترل بحران خط تولید
اصل سوم : تعیین محدوده های بحرانی را برای هر یک از نقاط کنترل بحرانی
اصل چهارم : تعیین سیستم های اندازه گیری ونمایش محدوده های بحرانی نقاط کنترل بحران
اصل پنجم : برقراری عملیات اصلا حی برای موارد ی که فرایند از محدوده ایمن خارج شده است
اصل ششم : ایجاد نوعی سیستم تأیید و نظارت
اصل هفتم : برقراری نوعی سیستم فعال و موثر برای ضبط داده ها و اطلا عات و مستند سازی 

 

 
 


۱۳۹۹/۱۱/۲۰
تعداد نمایش: ۱۱۴
مشاهده اخبار گروه خبری 'گلستان'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات