جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Friday, April 26, 2024
جستجوی پیشرفته
ماشینهای کشاورزی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تأثیر استفاده از خشک‌کن هیبریدی هوای گرم-مادون قرمز بر ویژگی‌های کیفی زردآلو مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر منصوره مظفری عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در پژوهشی ضمن تجهیز خشک‌کن همرفتی به سامانه حرارت‌دهی مادون‌قرمز، تأثیر استفاده از خشک‌کن هیبریدی هوای گرم-مادون قرمز را بر ویژگی‌های کیفی زردآلو مورد بررسی قرار داد.

خشک‌ کردن با هوای گرم متداول‌ترین روش مورداستفاده در خشک‌کردن محصولات کشاورزی است. این روش زمان‌بر بوده و باعث افزایش میزان مصرف انرژی و واکنش‌های قهوه‌ای‌شدن می‌شود. همچنین به دلیل خشک شدن سریع سطح محصول در این روش، توزیع و انتقال حرارت و رطوبت در داخل محصول نسبتاٌ غیریکنواخت می باشد. در میوه‌هایی مثل زردآلو پوشش مومی موجود روی پوست میوه، اثر کنترل‌کننده و بازدارنده‌ای در فرایند خشک‌کردن دارد. لذا استفاده از روش‌های خشک‌کردن هیبریدی می‌تواند در افزایش سرعت خشک‌شدن این میوه‌ها و افزایش کیفیت محصول نهایی مؤثر باشد. در پژوهش حاضر خشک‌کن هرفتی به سیستم حرارت‌دهی مادون‌قرمز مجهز شده و اثر ترکیب هوای گرم و مادون‌قرمز، در حالت‌های مختلف در خشک‌کردن زردآلو مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد استفاده ترکیبی از هوای گرم و مادون‌قرمز علاوه بر کاهش انرژی مصرفی و زمان خشک‌کردن زردآلو، موجب افزایش کیفیت محصول نهایی شد.

 
 
 
 


۱۴۰۱/۰۲/۰۴
تعداد نمایش: ۷۰
مشاهده اخبار گروه خبری 'ماشینهای کشاورزی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات