یکی از مهمترین مشکلات در مناطق انارکاری کشور، وجود آفت مهم کرم گلوگاه انار است که به طور متوسط، سالیانه 40-30 درصد محصول انار را در مراحل سردرختی و انبار، ضایع و غیر قابل مصرف میکند. این آفت در مراحل اولیه، قابل تشخیص نیست و به عنوان آفتی پنهان بدون ایجاد نشانههای ظاهری در میوه به حساب میآید. به منظور حفظ کیفیت و ارتقای جایگاه صادراتی انار و ارزآوری، تشخیص انارهای آلوده به کرم گلوگاه، بسیار بااهمیت است. روشهای مرسوم تشخیص انارهای آلوده به آفت کرم گلوگاه دقت و کارآیی لازم را بهویژه در مراحل اولیه رشد لاروی ندارند. از این رو، توسعه روشها و فناوریهای تشخیصی نوین و پیشرفته برای شناسایی انارهای آلوده به کرم گلوگاه یا خسارت ناشی از آن در مرحله انبارداری یا صادرات محصول بسیار اهمیت دارد.
نشریه فنی "روشها و فناوریهای تشخیص سریع و غیرمخرب انارهای آلوده به آفت کرم گلوگاه" به منظور آشنایی بهرهبرداران با روشها و فناوریهایی که توانایی آنها در تشخیص سریع و غیرمخرب انارهای آلوده به کرم گلوگاه تایید شده و نیز مزایا و معایب هر یک از آنها تهیه شده است. مخاطبان این نشریه، سازندگان و تولیدکنندگان تجهیزات و ابزار دقیق، تولیدکنندگان و صادرکنندگان انار، و کارشناسان پهنه هستند.
این نشریه فنی با شماره 64143 در تاریخ 13 شهریور 1402 در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ثبت شده است. فایل نشریه از بخش انتشارات الکترونیکی سایت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، همچنین تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی قابل دریافت است.