
در تحقیق آقای دکتر حمیدرضا گازر(عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی و تیم همکار خانم دکتر تجددی طلب از موسسه تحقیقات برنج کشور و آقای دکتر هرمز اسدی از دفتر مطالعات اقتصادی) تاثیر عملکرد سامانه های کنترل خودکار بر اساس رطوبت و دمای شلتوک در خشک کنهای کارخانه های شالیکوبی استان گیلان بر زمان خشک شدن، انرژی مصرفی و پارامترهای کیفی تبدیل شلتوک خشک شده به برنج سفید(راندمان تبدیل، راندمان برنج سفید، درصد برنج سفید سالم) بررسی و ارزیابی اقتصادی شد. نتایج نشان داد که 85 درصد کارخانه های بررسی شده موافق عملکرد مناسب این سامانه ها در بهینه سازی فرایند خشک کردن شلتوک و بهبود کیفیت برنج نهایی بودند. از نظر فنی و اقتصادی، سرمایه گذاری در ساخت و بکارگیری سامانه کنترل خودکار روی خشک کن خوابیده توجیه پذیر بوده و توصیه می گردد.