جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Friday, April 26, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش های تحقیقاتی استانی  » شاهرود-مهمترین یافته های تحقیقاتی

مهمترین یافته های تحقیقاتی

  • تعيين سطح بهينه مصرف آب و کود ازت با توجه به عملکرد، کيفيت محصول و اثر آن بر بيماري‌هاي محصول سيب زميني
  • تعيين نياز آبي و مراحل حساس به تنش‌هاي خشکي (کم آبي ) گياه گوجه فرنگي با توجه به عملکرد و کيفيت محصول
  • بررسی سازگاری سیستم آبیاری تحت فشار تیپ tape)) و تاثیر آب و کود ازت بر عملکرد و خصوصیات کیفی گوجه فرنگی
  • کاربرد آب‌های نامتعارف در روش آبیاری تحت فشار (قطره‌ای)
  • اثر تنش‌های آبی در مراحل مختلف رشد گوجه فرنگی
  • مقايسه روشهاي آبياري تحت فشار (قطره‌اي –ميکروجت و بابلر ) در باغات زردآلو
  • تعيين سطح بهينه آب و کود ازت براي توليد محصول سالم با عملکرد بالا با هدف بررسي سازگاري سيستم آبياري قطره‌اي براي محصول گوجه فرنگي و سيب‌زميني
  • افزايش کارايي مصرف آب با کاربرد سيستم‌هاي آبياري تيپ در محصولات سبزي و صيفي
  • ارزيابي قطره چکان هاي ساخت داخل
  • ارزيابي سيستمهاي آبياري قطره‌اي در سطح استان
  • تعيين عملکرد فني و اقتصادي سيستم‌هاي آبياري باراني در استان سمنان
  • مشخص نمودن مشکلات موجود در بهره‌برداري از قنوات و ارائه راه‌حل‌هاي مناسب
  • بررسي وضعيت آبياري و کارآيي مصرف آب در اراضي پايين دست قنوات
  • بررسي آبياري جويچه‌اي يک درميان در مراحل مختلف رشد سيب زميني
  • اثر مقادير آب و کود ازت و آرايش سيستم بر خصوصيات کمي و کيفي سيب‌زميني در روش آبياري تيپ
  • مديريت کم آبياري و کاهش مصرف آب به ميزان 15 تا 30 درصد
  • مديريت تک آبياري غلات ديم (گندم و جو) و افزايش 500 تا 2500 کيلوگرم در هکتار عملکرد
  • تخمين عملکرد محصولات ديم بر اساس توابع توليد اقليمي
  • تعيين بهره‌وري بارش براي محصولات اساسي ديم کشور به صورت کمي و نقشه‌هاي بهره‌وري
  • تعيين مشخصه‌هاي فني سامانه‌هاي استحصال و جمع آوري آب باران و سهم کنترل تبخير و سوپر جاذب ها
  • مديريت تک آبياري کلزاي ديم
  • تعيين ضرايب و شاخص‌هاي مکانيزاسيون در عمليات خاک‌‌ورزي در شهرستان شاهرود
  • نقش خاک‌ورزي حفاظتي در عملکرد محصول آفتابگردان در شرايط ديم
  •  تعيين اثر خاک‌ورزي حفاظتي در عملکرد محصول گندم در شرايط ديم
  • تعيين اثر ‌کم‌خاک‌ورزي بر عملکرد محصول سيب‌زميني
  • نقش خاک‌ورزي حفاظتي بر عملکرد محصول گندم آبي
  • بررسي ميزان افت کمباين و تعيين علل آن براي محصول گندم  
  • روش‌هاي بهينه خشک کردن محصولاتي مانند زردآلو و سيب‌زميني به منظور افزايش ماندگاري
  • روش بهينه بسته بندي مغز بادام به منظور افزايش ارزش صادراتي آن
  • روش بهينه بسته بندي مغز گردو به منظور افزايش ارزش صادراتي آن
  • بررسي امکان حذف يا کاهش مصرف گوگرد درمرحله انبارداري انگور
  • توليد برگه‌ي زردآلوي فاقد گوگرد و مناسب براي صادرات