جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳  -  Friday, April 19, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

ارزیابی همبستگی ویژگی های بیوفیزیکی و شیمیایی ارقام مختلف زیتون به منظور تعیین مناسب ترین زمان برداشت
خانم دکتر فروغ شواخی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات صنایع غذایی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، طی پژوهشی به ارزیابی همبستگی ویژگی های بیوفیزیکی و شیمیایی ارقام مختلف زیتون به منظور تعیین مناسب ترین زمان برداشت پرداختند.


در این پژوهش، شش رقم غالب موجود در کلکسیون ایستگاه طارم شامل سه رقم روغنی شامل آربيکن، کرونايکي و زرد و سه رقم کنسروی شامل کنسروالیلا، مانزانیلا و زرد انتخاب و در سه زمان مختلف برداشت شد. سپس شاخص برداشت بر اساس رنگ تعیین شد. ویژگی های بیوفیزیکی و شیمیایی ارقام مختلف در زمان های برداشت تعیین و روابط بین ضرایب بیوفیزیکی و شیمیایی ارقام بر اساس رگرسیون خطی یک، دو و سه متغیره گروه بندی شد. بهترین زمان برداشت ارقام روغنی و کنسروی به دست آمد و براین اساس، بهترین مدل های رگرسیونی ساده، تک بعد و اقتصادی برای تخمین جرم، مواد جامد محلول، رطوبت ارقام کنسروی و روغنی پیشنهاد شد. با استفاده از این مدل ها تخمین صفات پیچیده با اندازه گیری های ساده و بدون نیاز به تجهیزات دستگاهی به سهولت انجام می شود.





۱۳۹۶/۱۲/۱۳
تعداد نمایش: ۱۴۸
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات