دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸  -  Monday, October 21, 2019
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

عوامل موثر بر کیفیت آلوی خشک
خانم مهندس نپتون بیدلی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، طی پژوهشی به این مهم دست یافت که می‌توان با استفاده از روش پیش فرآوری، متعادل کردن رطوبت و پاستوریزاسیون سرد، آلوی خشک عاری از مواد شیمیایی مانند دی اکسید گوگرد تهیه نمود.

خانم مهندس نپتون بیدلی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، طی پژوهشی به این مهم دست یافت که می‌توان با استفاده از روش پیش فرآوری، متعادل کردن رطوبت و پاستوریزاسیون سرد، آلوی خشک عاری از مواد شیمیایی مانند دی اکسید گوگرد تهیه نمود.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، روش پیش فرآوری غوطه وري در محلول­هاي نمک، اسيد سيتريک و متا ­بي­ سولفيت جانشين مناسبي براي روش غير قابل قبول دود دهي بوده و موجب تميز شدن و کاهش آلودگي هاي ميکروبي و غير ميکروبي نمونه­ ها پس از فرآيند می‌شود.

در این پژوهش برای خشک کردن نمونه از مدل خشک ­کن آفتابی ارائه شده در مرکز بين المللي سيب زميني  (CIP)برای خشک کردن انواع سبزي و ميوه استفاده شد. ویژگی این خشک ­کن قابليت جلوگيري از اثرات سوء باد، خاک، حشرات و ساير حيوانات موذي در مقايسه با خشک­ کن کابينتي است. انجام عمليات تکميلي مانند تعادل رطوبت ( نگهداري در ظروف در بسته به مدت 10-7 روز) ، بسته بندي و پاستوريزاسيون سرد (48 ساعت در دماي صفردرجه سانتیگراد) موجب شد که محصول نهايي بدون آلودگي شده و احتمال آلوده شدن ثانويه نيز در آن وجود ندارد.

 آلو خشک يکي از مهمترين فرآورده­ هاي تجاري خشکبار در کشور است که تهیه آن به روش سنتي و دود دهی با گاز گوگرد انجام مي شود. مطالعات ميداني در شهرستان­ هاي استان خراسان رضوی، حاکي از نارضايتي توليد­کنندگان از عدم استقبال مصرف کنندگان داخلي و خارجي از اين نوع آلو است. خشک کردن آلو و دود دهی با گاز دي اکسيدگوگرد (سولفوره­ کردن) از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نيز به دلیل مغایرت با مسائل تغذیه ­ای و سلامتی غیر قابل قبول است. بنابراین، استفاده از روش‌هایی که مورد تایید این سازمان باشد و منجر به تولید محصول با بازارپسندی خوب از نظر مشتریان کالا در منطقه شود، دارای اهمیت است.

 
 


۱۳۹۴/۰۵/۱۴
تعداد نمایش: ۴۲۲
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات

پیوندها:                                               
                                                        

وزارت جهاد کشاورزیمرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی
 صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری
سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزیمرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی
 کمیته ملی آبیاری و زهکشیشبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی 

 
 
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی می باشد.