یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Sunday, April 28, 2024
جستجوی پیشرفته
مراکز تابعه
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تاثیر مصرف بهینه کودهای ریز مغذی بر ویژگی های کیفی و نانوایی گندم بررسی شد.
طبق یافته تحقیقاتی آقای دکتر جلال محمدزاده، عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات صنایع غذایی گلستان، مصرف بهینه کودهای ریز مغذی سبب افزایش خصوصیات کیفی و بهبود کیفیت نانوایی گندم می شود.


بهبود تغذیه گندم با مصرف بهینه کودهای ریز مغذی به صورت خاکی و محلول پاشی می تواند از یک سوسبب افزایش ارزش تغذیه ای گندم و از سوی دیگر در بهبود ویژگی های کیفی و نانوایی گندم موثر باشد. تولیدگندم با عملکرد بالاتر و ارزش نانوایی بالا علاوه بر آن که در افزایش تولید گندم کشور دخالت دارد سبب تولید محصولی با کیفیت نیز خواهد شد. تاثیر رژیم های مختلف ریزمغذی ها به صورت خاکی و محلول پاشی (با عناصر ریز مغذی آهن، روی و منگنز) بر خصوصیات کیفی و نانوایی گندم بررسی شد تا نقش و تاثیر آنها بر میزان بهبود خواص و کیفیت نانوایی گندم به عنوان حلقه های مغفول استفاده از ریزمغذی ها در کشت گندم مشخص شود و گامی در جهت بهبود کیفیت پخت نان در کشور و افزایش بهره وری نهاده های کشاورزی در روند اجرای اقتصاد مقاومتی برداشته شود. بامصرف تلفیقی کودهای ریز مغذی به صورت خاکی و محلول پاشی وزن هزار دانه گندم (4/75 گرم)، وزن هکتولیتر (7/1 کیلوگرم بر لیتر)، غلظت پروتئین (3/01 درصد)، گلوتن مرطوب آرد (3/4 درصد) و افزایش غلظت عناصر معدنی آهن، روی و منگنز نسبت به گندم معمول افزایش می یابد. مصرف کودهای ریز مغذی سبب بهبود و افزایش خصوصیات جذب آب آرد (3/23 درصد)، زمان گسترش و پایداری خمیر (به ترتیب 1/47 و 1/50 دقیقه) و بهبود خصوصیات کیفیت پخت نان به لحاظ حجم (5/69 میلی لیتر) و ارتفاع نان (0/96 سانتی متر) نسبت به گندم معمول می گردد.



۱۳۹۸/۰۵/۱۵
تعداد نمایش: ۱۰۳
مشاهده اخبار گروه خبری 'مراکز تابعه'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات