شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Saturday, April 27, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تعيين کيفيت روغن‌ زيتون و ارزیابی کارايي روشهاي دستگاهي در مقايسه با روش هاي استاندارد مرسوم
مقايسه روش هاي مختلف معمول و پيشرفته دستگاهي به منظور تعيين کيفيت در برخي برندهاي داخلي و خارجي روغن‌ زيتون توسط خانم دکتر فروغ شواخی انجام شد.


در این تحقیق کارايي روش هاي دستگاهي تعيين کيفيت روغن‌ زيتون در مقايسه با روش هاي استاندارد مرسوم ارزیابی شد. نمونه های روغن زیتون از برندهاي مختلف داخلي و خارجي تهيه شد. آزمون های اسیدیته، پراکسید، ضریب خاموشی، ارزیابی حسی، تعیین ترکیب اسیدهای چرب، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) و تشدید مغناطیس هسته (NMR) انجام شد. نتایج به دست آمده از پروفایل اسید چرب نشان داد که ترکیب اسیدهای چرب نمونه های روغن زیتون از لحاظ کیفی مشابه هم بوده و در تمام نمونه ها اسید چرب غالب، اسید اولئیک بود و پس از آن به ترتیب پالمیتیک و لینولئیک قرار داشتند. با توجه به عوامل کیفی بررسی شده، نمونه روغن زیتون استان های گلستان، زنجان و قزوین در بالاترین و نمونه استان فارس در پایین ترین رده کیفیت قرار داشت و از سایر نمونه ها متمایز بود. نتایج طیف سنجی نشان داد که برای رده بندی روغن زیتون تشدید مغناطیس هسته نسبت به طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه کارایی بیشتری دارد.



۱۳۹۹/۰۳/۱۹
تعداد نمایش: ۶۹
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات