دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸  -  Monday, October 21, 2019
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات موجود در پرچم گل زعفران
طبق یافته تحقیقاتی دکتر سودابه عین افشار، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، از پرچم گل زعفران با راندمانی در حدود 54.48 درصد می توان عصاره ای دارای ترکیبات آنتوسیانینی، پلی فنول های با ارزش و قدرت آنتی اکسیدانی مطلوب استخراج نمود.

کاسبرگ، گلبرگ و پرچم از محصولات فرعی در فرایند تولید زعفران هستند که در ایران هیچ گونه استفاده ­ای از آن ­ها صورت نمی­گیرد. محصولات جانبی تولید زعفران مانند پرچم گل زعفران حاوي مقادیر قابل ملاحظه ­اي مواد موثره و ترکیبات رنگی با ارزش هستند. ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان می­تواند از ضایعات حاصل از تولید زعفران محصولات جانبی با ارزش افزوده بالا از جمله انواع رنگ ­هاي خوراکی (آنتوسیانین، کاروتنوئید) یا ترکیبات آنتی­اکسیدانی تولید کند. در این زمینه گلها به خاطر داشتن انواع ترکیبات فنولی به عنوان ماده آنتی­اکسیدان طبیعی نقش خود را در جلوگیري از اکسایش ایفا می­کنند. امروزه اغلب رنگ­ها و ترکیبات آنتی­اکسیدانی بکار رفته در صنعت غذا شیمیایی هستند که مصرف آنها به دلیل آگاهی مصرف­کنندگان از مضرات و خطرات احتمالي در ایجاد بیماري­هاي آلرژي و قلبی در صنایع غذایی و بهداشتی محدود شده است.  لذا ضایعات گل زعفران به عنوان یک منبع آنتی­اکسیدان طبیعی و ارزان قیمت می­تواند مورد استفاده قرارگیرد.

 
 


۱۳۹۴/۰۷/۲۹
تعداد نمایش: ۳۳۹
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات

پیوندها:                                               
                                                        

وزارت جهاد کشاورزیمرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی
 صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری
سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزیمرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی
 کمیته ملی آبیاری و زهکشیشبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی 

 
 
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی می باشد.