
گناباد جنوبی ترین شهرستان استان خراسان رضوی است. این شهر با سطح زیر کشت 3500 هکتار زعفران یکی از قطبهای تولید این محصول با ارزش است. روستای سنو مرکز دهستان زیبد بیشترین سطح زیر کشت و عملکرد زعفران گناباد را دارا است. به دلیل سنتی بودن روش خشک کردن، کیفیت زعفران در حین فرایند خشک شدن به شدت افت کرده به طوری که کشاورزان محصول نهایی خود را نمیتوانند با قیمت مناسبی بفروش برسانند. لذا روز مزرعه زعفران با هدف ارتقاء دانش فنی کشاورزان در زمینه کاشت و فراوری این محصول در آبانماه سال 1401 در مجاورت مزارع زعفران روستای سنو برگزار گردید. در این مراسم که با حضور مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گناباد و همکاران ایشان و تعدادی از کشاورزان برگزار گردید آقای دکتر حسین چاجی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی به تشریح نتایج تحقیقات در زمینه خشک کردن زعفران پرداخت. همچنین در انتهای مراسم در یک کارگاه عملی، کشاورزان با روش خشک کردن اتویی زعفران آشنا گردیدند.