سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Tuesday, April 23, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تاثیر رقم و زمان برداشت عناب تازه و تیمار با کلرید کلسیم بر خواص کیفی و عمر نگهداری آن
دکتر شادی بصیری، استادیار بخش تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات، آموزش و منابع طبیعی خراسان رضوی طی پژوهشی "تاثیر رقم و زمان برداشت عناب تازه و تیمار با کلرید کلسیم بر خواص کیفی و عمر نگهداری آن" را بررسی کرد.

عناب از محصولات عمده استان خراسان جنوبی با داشتن ارزش ­غذایی و دارویی بالا، مصرف تازه­خوری کمی دارد. در این پروژه اثرات 3 رقم عناب (تجاری، رقم ماژان و رقم سیوجان)، که تحت تاثیر محلول‌­پاشی درختان با کلرید کلسیم (صفر و 2 درصد) قرار گرفته و در مراحل مختلف رسیدگی میوه (نیم­رس و رسیده) برداشت و سپس در محلول کلرید­کلسیم (صفر، 1 و 2 درصد) به مدت 5 دقیقه غوطه‌­ور شدند و پس از نگهداری در دمای 5 درجه سلسیوس بر عمر مفید نگهداری آنها مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش ویژگی‌های کیفی، حسی و زمان مطلوب ماندگاری  عناب تازه در حین نگهداری سرد، تعیین شد. نتایج نشان داد در اثر محلول‌­پاشی با کلرید کلسیم، سفتی بافت میوه بیشتر شد. غوطه­‌وری عناب در کلرید­کلسیم باعث افزایش ویتامین ث شد. ارقام سیوجان و تجاری در مرحله نیم­رس، سفتی، ویتامین ث، فنل و شفافیت بیشتر داشتند. پس از 20 روز نگهداری، سفتی  و ویتامین ث بیشتر حفظ شد و تا 35 روز، میزان فنل و قرمزی پوسته نیز بهبود یافت. از نظر خواص حسی، رقم سیوجان ظاهر، بافت و طعم مطلو‌ب‌­تر داشت. به طور کلی عناب تازه در مرحله رسیدگی نیم رس، ویژگی‌های کیفی و حسی مطلوب داشته و قابلیت ماندگاری خوبی در دمای پایین دارد. با گذشت زمان و رسیدگی کامل عناب، سایر ویژگی‌های مطلوب در آن ظاهر می‌شود.

 
 
 
 


۱۴۰۱/۱۱/۱۲
تعداد نمایش: ۹۰
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات