ورود به سایت
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ -
Tuesday, November 12, 2024
جستجوی پیشرفته
صفحه اصلی
مجلات تخصصی
گاهشمار حضور میدانی محققان
تماس با ما
لطفا کلیک کنید.
بازدید امروز:
۲
بازدید دیروز:
۲۳۸
بیشترین بازدید:
۱۴۰۶
در تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۳
جزییات آمار امروز
بخش صنایع غذایی
عبارت
*
جستجوی پیشرفته
بررسی اثر پوششی کربوکسی متیل سلولز و بستهبندی بر بهبود خصوصیات کیفی و ماندگاری خیار گلخانهای واریتههای مرسوم و خاردار
دکتر سید مهدی حسینی بحری از اعضای هیات علمی بخش تحقیقات کشت گلخانهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با هدف بهبود خصوصیات کیفی و ماندگاری بر خی از ارقام خیار گلخانهای پروژه تحقیقاتی با عنوان " بررسی اثر پوششی کربوکسی متیل سلولز و بستهبندی بر بهبود خصوصیات کیفی و ماندگاری خیار گلخانهای واریتههای مرسوم و خاردار" را در منطقه ورامین اجرا نموده است.
در این پژوهش از بستهبندی سهلایهای پلیاتیلنی و پوشش خوراکی کربوکسی متیل سلولز جهت بستهبندی و پوشش-دهی نمونههای خیار گلخانهای استفاده گردید و در طی انبارداری در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90% به مدت 20 روز میزان افت وزنی، pH، درصد مواد جامد محلول، سفتی بافت، رنگ و خصوصیات حسی شامل طعم، چروکیدگی و تازهگی مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که در این مدت کیفیت و خصوصیات حسی به خوبی حفظ گردید. نتایج کلی تغییرات خواص کیفی (pH، درصد مواد جامد محلول و سفتی بافت) و شکل ظاهری (رنگ و چروکیدگی) تیمارها و شاهد در طی نگهداری در انبار نشان داد که در دمای انبار افزایش pH بعد از بیست روز انبارداری نسبت به pHزمان صفر انباری مشاهده شد به طوریکه بالاترین میزان pH مربوط به تیمار کربوکسی متیل سلولز بود. درصد مواد جامد محلول تیمارها و شاهد بعد از بیست روز نسبت به زمان صفر انباری ثابت ماند. همچنین سفتی بافت تیمارها و شاهد نیز نسبت به زمان صفر انباری کاهش داشت و بالاترین میزان بافت در پایان دوره نگهداری مربوط به نمونه¬های پوشش¬دهی شده و دارای بستهبندی بود. در رابطه با ارزیابی رنگ نمونهها نیز کمترین تغییر رنگ مربوط به نمونه¬های بستهبندی شده بود. میانگین درصد کاهش وزن خیار نیز در طی نگهداری در انبار 5/1 درصد در رقم رویال و 85/0 درصد در رقم خاردار بودند. همچنین کلیه نمونههای خیارهای شاهد، پوشش¬دهی شده و بستهبندی شده، چروکیدگی و فسادی نداشتند. با توجه به اینکه با استفاده از پوششدهی خیار گلخانهای با پوشش خوراکی و ارزان قیمت کربوکسی متیل سلولز و بسته¬بندی سه لایهای پلیاتیلنی تا حد زیادی می¬توان خصوصیات کیفی خیار از جمله سفتی بافت و رنگ را حفظ نمود و از ضایعات پس از برداشت و کاهش وزن آن جلوگیری کرد، کاربرد این پوشش خوراکی و بستهبندی پلی¬اتیلنی در خیار گلخانهای توصیه میشود.
۱۴۰۳/۰۴/۱۸
تعداد نمایش: ۶۷
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'
نظر و امتیاز برای این خبر
نام و نام خانوادگی:
1
2
3
4
5
لطفا نظر خود را بنویسید:
مدیریت موسسه
رئیس موسسه
معاون پژوهشی
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی
حوزه ریاست
روسای پیشین
چارت سازمانی
آزمون ماشین های کشاورزی
آزمون ماشین ها و تجهیزات کشاورزی
بخش های تحقیقاتی ستادی
آبیاری تحت فشار
آبیاری و زهکشی
ماشین های کشاورزی
صنایع غذایی
مهندسی گلخانه
هوشمندسازی کشاورزی
بخش های تحقیقاتی استانی
فنی و مهندسی آذربایجان شرقی
فنی و مهندسی آذربایجان غربی
فنی و مهندسی اردبیل
فنی و مهندسی خوزستان
فنی و مهندسی کرمان
فنی و مهندسی اصفهان
فنی و مهندسی گلستان
فنی و مهندسی فارس
فنی و مهندسی خراسان رضوی
فنی و مهندسی همدان
فنی و مهندسی سمنان
فنی و مهندسی جنوب استان کرمان
فنی و مهندسی صفی آباد
فنی و مهندسی مرکزی
گروه های تحقیقاتی
قزوین
تهران
هرمزگان
چهارمحال و بختیاری
گیلان
بخش خدمات فنی و تحقیقاتی
بخش خدمات فنی
همکاران بخش
واحدهای ستادی
امور اداری
امور مالی
واحد حراست
واحد بودجه
روابط بین الملل
واحد آموزش و ترویج
اعضای هیات علمی و محققان
بخش آبیاری تحت فشار
دکتر مهدی اکبری
دکتر فرشید تاران
دکتر افشین خورسند
دکتر حسین دهقانی سانیج
دکتر علی مختاران
دکتر محمد مهدی نخجوانی
دکتر محمد مهدی قاسمی
بخش آبیاری زهکشی
دکتر علیرضا توکلی
دکتر علیرضا حسن اقلی
دکتر نادر حیدری
دکتر امید رجا
دکتر فریبرز عباسی
دکتر نادر عباسی
دکتر بهمن یارقلی
مهندس فواد تاجیک
بخش ماشین های کشاورزی
دکتر افشین ایوانی
دکتر نیکروز باقری
دکتر ارژنگ جوادی
دکتر هومن شریف نسب
دکتر احمد شریفی
دکتر محمود صفری
دکتر حمیدرضا گازر
دکتر عادل واحدی
مهندس اکبر یونسی
مهندس جلال کفاشان
بخش صنایع غذایی
دکتر هما بهمدی
دکتر فوژان بدیعی
دکتر بهجت تاج الدین
دکتر عادل میرمجیدی
مهندس کاوس رشمه کریم
دکتر فروغ شواخی
دکتر ابوالفضل گلشن تفتی
دکتر حامد فاطمیان
بخش مهندسی گلخانه
دکتر فرزاد آزاد شهرکی
دکتر جلال جوادی مقدم
دکتر قاسم زارعی
دکتر حمید سلیمانی
دکتر سالومه سپهری صادقیان
بخش هوشمندسازی کشاورزی
دکتر جلیل تقی زاده طامه
دکتر بهاره جمشیدی
دکتر وحید کاظم علیلو
دکتر محمدرضا مستوفی
بخش های استانی
آذربایجان شرقی-اعضای هیات علمی
آذربایجان غربی-اعضای هیات علمی
مرکزی - اعضای هیأت علمی
اردبیل-اعضا هیات علمی
اصفهان - اعضای هیات علمی
جنوب کرمان-اعضا هیات علمی
چهار محال بختیاری-اعضای...
خراسان رضوی - اعضای هیئت علمی
خوزستان-اعضای هیات علمی
شاهرود-اعضا هیات علمی
صفی آباد -اعضا هیات علمی
فارس-اعضای هیات علمی
قزوین-اعضا هیات علمی
کرمان-اعضای هیات علمی
گلستان-اعضای هیات علمی
گیلان-اعضای هیات علمی
تهران - اعضای هیات علمی
هرمزگان-اعضای هیات علمی
همدان-اعضای هیأت علمی
دستاوردها
آبیاری زهکشی
ماشین های کشاورزی
صنایع غذایی
مهندسی گلخانه
معرفی موسسه
اخبار
نقشه سایت
پیوند ها:
وزارت جهاد کشاورزی
سازمان تحقیقات، آموزش و
ترویج
کشاورزی
مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی
کمیته ملی آبیاری و زهکشی
شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی
صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری
مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی می باشد.