پنج شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Thursday, April 25, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تولید و ثبت اختراع ترکیب گیاهی کنترل کننده جوانه سیب زمینی در انبار
مهندس فرزاد گودرزی محقق بخش تحقیقات فنی مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان و در مطالعه ‌ای چهار ساله‌، توانست با ترکیبی بر پایه عصاره های گیاهی جوانه زنی سیب زمینی را در انبار برای مدت 2/5 ماه به تاخیر اندازد.

عصاره برخی گياهان معطر در غلظت‌هاي معین و فواصل زماني تکرار شونده منجر به تولید ترکیبی شد که می‌تواند جوانه زنی سیب زمینی را در انبار برای مدت 2/5 تا 3 ماه به تاخیر اندازد. مزایای ناشی از به کارگیری این ترکیب عبارتست از: توانایی کاهش حداقل 8 درصدی ضایعات سیب زمینی طی دوره 6 ماهه نگهداری؛ عدم نیاز به مصرف مواد شیمیایی ضد جوانه زنی ؛ قابلیت استفاده به عنوان ماده کنترل کننده جوانه زنی در انبار نگهداری غده‌ های بذری سیب زمینی ؛ کاهش و کنترل عوارض ناشی از جوانه زنی سیب زمینی، و جلوگیری از افزایش میزان قند احیا در سیب زمینی‌ ها. این ترکیب قابل استفاده در نگهداری محصولات کشاورزی با برچسب ارگانیک بوده و دوستدار محیط زیست تلقی می ‌گردد. نتایج این تحقیق به ثبت اختراع ترکیب گیاهی کنترل کننده جوانه سیب زمینی در انبار منجر شده است.

جوانه زدن در کنار فسادهاي ميکروبي از دلايل عمده ضايع شدن محصول است. سیب زمینی یک محصول زراعی مهم و اقتصادی به شمار می ‌رود. جوانه زنی یکی از عمده مشکلات نگهداری طولاتی مدت آن است. تقریباً 30% محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می‌ رود که حدود 7 تا 10 درصد این ضایعات ناشی از جوانه‌ زنی است. اگر چه استفاده از برخي مواد شيميايي و کاربرد روش‌ هاي پرتودهي در کنترل جوانه ‌زني سيب ‌زميني در انبارها امکان پذير و راهگشا است؛ اما بروز برخي مشکلات کيفي در سيب زميني و مهم ‌تر از آن اقبال روزافزون به توليد و مصرف فراورده ‌هاي غذايي ارگانيک، کاربرد اين روش ‌ها را با چالش مواجه کرده است.

 
 
              غده های 6 نوبت تیمار شده با محلول از عصاره  گیاه در پایان 6 ماه نگهداری


۱۳۹۵/۱۰/۰۵
تعداد نمایش: ۲۶۴
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات