در راستای همکاریهای مشترک بین موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی، کارگاه آموزشی بهبود مدیریت مصرف آب و کود نیشکر در اهواز برگزار شد. در این کارگاه یک روزه که 28 بهمن ماه 93 با حضور کارشناسان کشت و صنعتهای نیشکر در محل موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی برگزار شد، آقای دکتر فریبرز عباسی رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی نتایج سه ساله یافتههای تحقیقاتی خود در زمینه بهبود مدیریت مصرف آب و کود اوره را در اراضی تحت کشت نیشکر ارایه نمود.
وی در خصوص مدیریت مصرف آب در اراضی تحت کشت نیشکر نشان داد که راندمان کاربرد آب آبیاری در دوره اولیه و اوایل دوره میانی رشد در بیشتر مزارع کمتر از 30 درصد ولی پس از آن و با توسعه عمق ریشه و افزایش نیاز آبی، راندمان کاربرد بهتدریج افزایش مییابد. عمدة تلفات آب آبیاری ناشی از ضعف مدیریت آبیاری و بهصورت تلفات نفوذ عمقی است. مصرف زیاد آب آبیاری بهدلیل طولانیبودن مدت زمان آبیاری و کوتاه بودن فواصل آبیاریها است که بهطور عمده از ضعف آگاهی تکنسینها و کارگران آبیار ناشی میشود. نتایج تحقیقات دو ساله آقای دکتر عباسی در خصوص مدیریت مصرف کود اوره در اراضی نیشکری نیز نشان دادند که امکان کاهش مصرف کود اوره تا 40 درصد بدون کاهش عملکرد در کشت و صنعت های نیشکری وجود دارد.
وی پیشنهاد نمود برنامههای آموزشی و ترویجی مدون و بیشتری در زمینه مدیریت و برنامهریزی مصرف آب و کود در کشت و صنعتها برگزار شود. آبياري در زمان نياز گياه به آب و با توجه به کمبود رطوبت خاک انجام شود. کلیه عوامل دست اندر کار آبیاری اعم از کارشناسان، تکنسینها، پیمانکاران و کارگران آبیار با آموزشهای لازم باید به این باور برسند که محصول خوب (از نظر کمی و کیفی) با آبیاری و مصرف کود زیاد تأمین نمیشود، بلکه با توزیع یکنواخت آب در مزرعه و نوبتهای آبیاری با فواصل مناسب و همراه با جلوگیری از بالاآمدن سطح سفره آبی حاصل میشود.