جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Friday, May 3, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

بازدید از نخلستان‌ها و انبارهای نگهداری محصول خرما در شهرستان نهبندان استان خراسان جنوبی
آقای دکتر ابوالفضل گلشن تفتی، رئیس بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوری‌های پس از برداشت مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، در روز یکشنبه مورخ 1401/09/06 از نخلستان‌ها و انبارهای نگهداری محصول خرما در روستاهای شهرستان نهبندان استان خراسان جنوبی بازدید کردند.

به منظور بررسی مسائل پس از برداشت و نگهداری محصول خرما در منطقه نهبندان استان خراسان آقای دکتر ابوالفضل گلشن تفتی در روز یکشنبه مورخ 1401/09/06 از نخلستان‌ها و انبارهای نگهداری محصول خرما در روستاهای شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی بازدید کردند. در این بازدید که آقای مهندس شایسته، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی، آقای دکتر زراعتگر، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، آقای مهندس معزیان، معاون تولیدات گیاهی و خانم مهندس اسماعیلی، مدیر باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان حضور داشتند، از نخلستان ها و انبارهای نگهداری محصول خرما در روستاهای چاهداشی و ده‌سلم شهرستان نهبندان بازدید شد. شهرستان نهبندان دارای 360 هکتار سطح زیر کشت خرما با میزان تولید 580 تن در سال است. آقای مهندس جیدرپور، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان، ضمن اشاره به وضعیت کشاورزی و معیشتی کشاورزان منطقه به ویژه تولیدکنندگان خرما در شهرستان نهبندان، توضیحاتی را در خصوص مسائل و مشکلات تولیدکنندگان خرما  از جمله خرده مالکی، عدم وجود سردخانه و صنعت بسته‌بندی خرما در منطقه و مشکل کشاورزان در خصوص گرده افشانی خرمای برحی ارائه دادند. آقای مهندس حیدرپور، اقلیم مناسب، حاصلخیزی خاک و وجود آب کافی با کیفیت مطلوب را از جمله مزیت‌های این منطقه برای توسعه کشت خرما و زیتون دانستند. پس از بازدید، آقای دکتر ابوالفضل گلشن تفتی با اشاره به مدیریت نامناسب نخلستان ها، شرایط نامناسب نگهداری خرما و وجود انبارهای سنتی برای نگهداری محصول خرما و نیز ضایعات بالای خرما در منطقه، متذکر شدند که برای بهبود وضعیت موجود، افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصول خرما و در نتیجه، افزایش درآمد کشاورزان نیاز به اعمال مدیریت صحیح نخلستان (آبیاری به موقع، کوددهی مناسب، هرس به موقع، حذف علف های هرز، مبارزه صحیح با آفات و بیماری ها و ...)، رعایت اصول صحیح برداشت، جمع آوری و جا به جایی محصول، بسته بندی مناسب و اصلاح انبارهای سنتی و غیرفنی نگهداری خرما است که در این زمینه برای افزایش سطح دانش و آگاهی کشاورزان بایست دوره های آموزشی در خصوص تولید و مسائل پس از برداشت محصول خرما برگزار شده و کشاورزان برای اجرای دستورالعمل های مربوطه ترغیب و تشویق شوند. آقای دکتر ابوالفضل گلشن تفتی یادآور شدند که برخی ارقام محلی منطقه قابل رقابت با ارقام تجاری خرما نظیر پیارم و مجول هستند که نیاز به بررسی و شناساندن این ارقام است. ایشان همچنین ایجاد و یا فعال کردن صندوق خرد زنان روستایی با حمایت مؤسسه آموزش و ترویج را راهکاری مناسب برای ایجاد واحدهای کوچک بسته بندی محصول خرما پیشنهاد کردند. آقای دکتر ابوالفضل گلشن تفتی آمادگی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی را برای برگزاری دوره های آموزشی برای کشاورزان خرماکار با همکاری مراکز تحقیقاتی مربوطه و پزوهشکده خرما و میوه های گرمسیری و اجرای پایلوت در زمینه فرآوری خرما در مقیاس کوچک مشروط بر فراهم کردن بستر لازم و حمایت مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی و مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کردند. ایشان همچنین متذکر شدند که برای توسعه کشت خرما در منطقه نیاز به بررسی کارشناسی از منابع آبی، خاک، شرایط اقلیمی منطقه و غیره است و قبل از هرگونه اقدام برای کشت ارقام جدید در منطقه بایست سازگاری آن ارقام در منطقه با همکاری مراکز تحقیقاتی مورد بررسی قرار گیرد. 
 
 
 
 
 


۱۴۰۱/۰۹/۱۶
تعداد نمایش: ۱۲۳
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات